top of page

Com serà el viatge d'avui?

On anireu?

Aquest primer dia, podreu aconseguir el carnet de pilot. Amb aquest carnet, podreu accedir a qualsevol mena de viatge, sigui terrestre, a l'espai o a altres mons que us proposem des de l'Agència.

Com us podeu preparar?

L'aventura d'avui, com la de la resta de dies, està pensada perquè els infants puguin gaudir-la el més autònomament possible. Tot i que segons el seu nivell d'autonomia necessitaran més o menys acompanyament. És per això que recomanem que abans de tot valoreu vosaltres tota la proposta i decidiu en quins moments necessitaran el vostre acompanyament. Hem inclòs un mapa que us pot ajudar molt a estructurar-vos el dia.

Què caldrà fer?

Convidem els infants a compaginar les missions que us proposem amb activitats de l'escola, que hem identificat amb segells de responsabilitat. Quasi tot es pot fer sense suport digital. Al llarg de tot el dia només trobareu cinc enllaços, de durada curta que són necessaris de veure o escoltar per poder fer les activitats.

 

  • MISSIÓ #1: Viatges terrestres

De la mà de la Nellie Billy, periodista que va fer la volta al món en setanta-dos dies, podrem crear el mapa d'una habitació mesurant en peus. I un cop creat el convertirem en un taulell de jocs. El joc està previst per poder jugar individualment o tants com vulgueu.
Necessitareu: un full de paper quadriculat, un llapis, una goma, un dau i alguna cosa per tapar els ulls (cinta, antifaç ...).

  • MISSIÓ #2: Viatges espacials

Coneixerem a l'Antoine de Saint-Exupéry, aviador i autor del Petit Príncep. Amb ell i el seu personatge descobrirem que les històries també serveixen per viatjar. Crearem el "jo pilot" i buscarem un nom i un planeta a on viure.
Necessitareu: paper (tan gran o petit com vulgueu, des d'un foli a un mural), llapis, goma, colors, retoladors de colors, tisores, pega, revistes per retallar, fotos ...

  • MISSIÓ #3: Viatges a altres móns

Trobareu la Mary Poppins i us ensenyarà una nova paraula. I us proposarà crear el vostre propi mitjà per viatjar a altres mons. Si trieu la primera opció, necessitareu: material divers que hi hagi per casa des de gots, plats i altres coses de plàstic. Material per reciclar, cartó d'envasos, botelles de plàstic, taps, plastilina, pega, corda, fil, pinces de la roba .... i tot allò que se us pugui acudir. Segona opció: Cartó, llençols, corda, pinces. La tercera opció es pot fer sense material.

Tot apunt? Doncs comencem!

bottom of page