top of page

Com serà el viatge d'avui?

On anireu?

Avui viatjarem a l'espai. Estem acostumats/des a sentir-ne històries trepidants però cada cop som més a prop d'incorporar els viatges galàctics a la nostra realitat.

Com us podeu preparar?

La preparació del dia es pot adaptar segons la casa i la família. Pot deixar-se tot preparat el dia anterior o a primera hora del matí, perquè els aventurers i aventureres gaudeixin del viatge de forma autònoma, o bé anar-se preparant a mesura que avança el dia.

Què caldrà fer?

L’aventura comença amb una mica de moviment. Es proposa un exercici físic guiat a través d’un vídeo per tal de despertar-se una mica. Només serà necessària la pantalla, espai suficient i, com a complement, se li pot donar un pal no gaire llarg per usar-se “d’espasa làser”  per acompanyar l’entrenament.

 

Aquesta activitat està pensada per fer-se només llevar-se. Pel que es proposa que, posteriorment, m’entres s’esmorza, es doni el mapa i es planifiqui el dia. No obstant això, segons l’organització de cada casa, això es pot adaptar i fer-se de forma prèvia a l’exercici físic.

 

Com cada dia hauran de fer tres feines de les que han proposat a l’escola i tindran tres missions i una missió final.

  

 • A la següent missió hauran de vestir-se d’astronautes i preparar la maqueta d’una nau espacial. Per fer-ho, es fan algunes propostes, però es tracta de fer-ho amb els materials de què es disposi a casa. També animem que, per tal de fer el dia temàtic, es pugui anar tota la resta de dia “vestit d’astronauta”.

 

 • Una de les missions consisteix a buscar 8 objectes amagats dins d’una habitació fosca. Caldrà preparar-ho amb anterioritat. Es pot penjar un cartell de “prohibit passar” a la porta de l’habitació fins a arribar a la missió per afegir-hi emoció.

 

 • Per últim, es proposa contactar amb algú a qui enyori. L’activitat està totalment oberta a realitzar-se de la forma que més vingui de gust, tenint en compte les possibilitats que hi hagi.

 

 • La missió final es tracta de veure una pel·lícula. Es fan algunes recomanacions relacionades amb la temàtica del dia i, a cada una, se suggereix els canals a través dels quals està disponible.
  Si posteriorment la voleu comentar, podeu parlar de:  

  • T’ha agradat la pel·lícula?

  • Quin ha estat el teu personatge preferit?

  • Creus que hauries actuat com el o la protagonista?

  • Que t’ha semblat el final?

 

 

Ens enlairem! 

bottom of page